Wednesday, December 22, 2010

pencapaian kedua.

hah.pencapaian pertama sudah di capai.kali ini dengan semangat kilat terus terfikir dalam otak nak buat cupcake pulak sebab tengok orang lain buat sangat lah kucikuci cumil gila nak mati.so.aku pon teringin lah jugak nak cuba kan.-_-''

eh.tapi tak sedar diri yang diri sendiri memang tak lah kreatif dan hebat dalam hal hal masak memasak kuihmuih dan segala bagai desert yang nyumnyum untuk dimakan.eh.tapi tak salah juga kalau nak cubacuba kan.^_^/ so.buat aje lah.


dengan semangatsemangat gagah berani memandu ke pusat bekalan bakeri bagus.(wah.bagus sangat ke?)mencari bahanbahan cupcake kucikuci cumil.T_T ok.ok.kedai ini serius teramatlah bagus sebab sangat teratur dan semua benda dalam kedai tu siap ade tag nama supaya perempuan yang acahacah pandai nak beli barang kek tak gelabah monyet cari bahan tak jumpa. :D *oh ya.harga barangbarang kek dan segala bagai keperluan bakeri juga murah dan diyakini. heee. ;)


barangbarang dah ade terus dengan yakin dan betul, saya kunci jawapan ini.eh.terus buatlah.ape lagi.=_=
*eh.di sebabkan ini pencapaian pertama nak buat cupcake kucikuci cumil,so semua step nak diabadikan dalam bentuk phutu.sila faham itu.:)

*teruja sebab dapat guna mesin putar sampai hampir patah kepala dia aku kerjakan. haha.


dah siap.teruja gila nak masukkan dalam cup cumil.

*teruja tengok cupcake kuci kuci cumil dalam oven.

ok.ok.ini part paling heaven ah sebab berjaya buat kerim kek dengan kaedah-lantak-kau-lah-nak-buat-camne.serius.memang seumur hidup tak pernah nak ambil tau cara nak buat kerim kek yang selalu buat main calitcalit kat muka orang time birthday party.heh.

gila punya berusaha. T_T



ini hasil aku.ok.ok.mari kita namakan kek ini cupcake kucikuci cumil.eh.kek aku, suke lah nak letak nama ape.
*ajun datang rumah.aku bagi dia rase kek ni.dia kate "b,cupcake kau buruk lah.serius.buruk b.tapi rase dah sedap."sambil gelakgelak dengan isha.
*"xpe.nanti aku post kat belog dan tanya rakyat jelita.buruk ke tak.huh.huh." sumpah.tak memberi galakan langsung ajun nih. T_T 

ok.bye!

msg! tak buruk kan????haha
msg! thanx for the combi! i loikee it b.
msg! eh.dah lama tak makan Big Apple kan.haihh.
msg! ok.ok.i'll packing my stuff now.-_-''/
msg! off to Kelantan tomorrow for 5days.so.blog will turn to silent mode.please miss me people. :P

MOOD : t.a.k.n.a.k.p.e.r.g.i.

4 comments:

farah hazwani othman said...

not bad lah rupa dia. comel je. kalerful lagi. sgt striking shining bling bling.

macam rupa cup cake mainan pun ada.

ziela a.k.a fazy said...

*terharu.
terimakasih kaka.
nanti aku buat lagi,kau pulak rase.
:)))

diba zakaria said...

aku pun nak rase. corak tu tak kisah, terpulang kpd individu. kucikuci cumil je aku tgk. weh nak buat jgak cupcake weh. nak buat jgakkkkkk

ziela a.k.a fazy said...

haa.
cumil lah sikit kann.
tak buruk.
ok.ok.nnti aku buat lagi korang rase.
nanti kan kucikuci cumil dua.
XD