Wednesday, May 25, 2011

hasil tembakan terbaik dari Sabah.

dah berkurun baru terasa hasil tembakan dari Sabah tak guna kalau tak di tampal kat belog.*refer kepada entry entry lepas, aku masih tak ada mood.
ok.sekarang..kau lupakan pasal mood aku.(biasalah,perempuan)
what makes Sabah one of the place yang kau harus pergi.
*please put your worry aside kerana tiada gambar muka aku yang banyak.T_T
*oh! you may click at the photo to view it more clearly.

satu.
of course their seafoodssss! yes.untuk kaki makan macam aku, kau akan puas hati melantak seafood gila punya murah dekat sana..segala macam jenis hidupan lawot (laut) yang selagi halal dimakan, insyaAllah kau boleh cuba.seminggu kat sana, buat aku muntah seafood babe.

all this seafoodss are welcoming you.*bab makan, gua memang teruja sikit.

pup! its ready to eat bebeh.freshhh.

ok.done about their seafoods.

dua.
tempat typical yang biasa orang Sabah akan bawak kau pergi is Pantai Tanjung Aru.biasa dengar kan?ok.nothing's special kat pantai ni..sebab, bagi aku it is just a place for lepaklepak datingdating dan sekadar jalanjalan makan angin petang bersama boboy, gigirl juga bersama family.oh! untuk melihat sunset juga..*pantai ini juga tak berapa nak biru.

the best shot from me.*mungkin.

oh! *snap by farrakaka.tak mungkin lah dari aku kannn.-__-''
ok.done! Tanjung Aru.next!

tiga.
yeah.one of the best part.Manukan Island  bebeh! what is soo special with this place?snorkeling..oh! lupa.even kau tak masuk kepala dalam laut pun kau dah boleh nampak dari luar ikan berjogetjoget dalam air.so.tak perlu risau lah..lebih baik duduk kat jeti tengok ikan jogetjoget dari atas instead of kau masuk dalam air.sebab : satu...kulit kau takkan hitam sangat kena air lawot.T_T...dua..risiko digigit ikan adalah kurang. XD
but you should gain the experience snorkeling here.it was really awesomesssss.

ini dekat Jesselton Point sebelum naik botlaju ke Manukan.*dah biru kan?teruja aku.

phutu fav aku..*atas bot on the way to Manukan.

♥ buihbuih putih buat gua nak terjun.

one of view yang kau akan nampak bila dah sampai Manukan Island.
*sila suka hasil saya. -__-''

kewujudan jellyfish aku tak dapat pastikan. T_T

ok.done with Manukan Island!

what's next? Labuan.

later! dah panjang sangat plak entry ni.

msg! please.do enjoy the photo. (=
msg! or click here!

2 comments:

HaMiZah said...

amazing.wonderful.marvelous. =D

ziela a.k.a fazy said...

haha.
terimakasihmizah!
XD